Instrukcje usuwania danych użytkownika

Ta strona wyjaśnia, jak zażądać usunięcia danych osobowych przechowywanych przez bellotree, w tym informacji otrzymanych podczas korzystania z logowania przez Facebooka.

1. Zażądaj usunięcia swoich danych

Skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta, korzystając z danych kontaktowych na naszej stronie Kontakt. Nie musisz się logować, aby wyświetlić tę stronę. Użyj tematu Żądanie usunięcia danych.

  • Podaj adres e-mail powiązany z Twoim kontem bellotree i poinformuj nas, czy korzystałeś z logowania przez Facebooka.
  • Poinformuj nas, czy chcesz usunięcia całego konta sklepu, czy tylko usunięcia informacji powiązanych z logowaniem przez Facebooka.
  • Jeśli nie masz dostępu do zarejestrowanego adresu e-mail, wyjaśnij to, abyśmy mogli ustalić inny sposób weryfikacji Twojego żądania.

Nie przesyłaj hasła, tokena dostępu Facebooka, danych karty płatniczej ani dokumentów tożsamości wraz z początkowym żądaniem. Możemy poprosić o ograniczone dodatkowe informacje niezbędne do zweryfikowania własności konta i zapobieżenia nieuprawnionemu usunięciu.

2. Informacje objęte Twoim żądaniem

Logowanie przez Facebooka może udostępnić nam Twój specyficzny dla aplikacji identyfikator użytkownika Facebooka, imię i nazwisko, adres e-mail oraz zdjęcie profilowe. Żądanie usunięcia informacji o logowaniu przez Facebooka obejmuje połączenie i dane osobowe, które otrzymaliśmy za pośrednictwem tego logowania, z zastrzeżeniem ewentualnego niezbędnego przechowywania opisanego poniżej.

Jeśli żądasz usunięcia całego konta sklepu, żądanie obejmuje również dane osobowe powiązane z tym kontem, takie jak szczegóły profilu, zapisane adresy, listę życzeń i informacje o koszyku. Usunięcie konta może uniemożliwić logowanie się i dostęp do historii konta. Wspomnij o wszelkich otwartych zamówieniach, zwrotach lub refundacjach, abyśmy mogli wyjaśnić, jak zostaną one obsłużone.

3. Usuń dostęp Facebooka

Możesz również otworzyć Ustawienia Facebooka, przejść do Aplikacje i strony internetowe, wybrać aplikację używaną do logowania się do bellotree i wybrać opcję Usuń. Dokładne etykiety mogą się różnić w zależności od urządzenia i wersji Facebooka.

Usunięcie aplikacji cofa jej dostęp do Facebooka. Samo w sobie nie potwierdza, że dane już przechowywane przez bellotree zostały usunięte. Skorzystaj z powyższej procedury żądania, aby poprosić nas o usunięcie tych danych. Żądanie wysłane do nas nie usuwa Twojego konta na Facebooku ani danych przechowywanych niezależnie przez Meta.

4. Przetwarzanie i potwierdzenie

Przeanalizujemy Twoje żądanie, zweryfikujemy własność w razie potrzeby i odpowiemy bez zbędnej zwłoki w terminach wymaganych przez obowiązujące prawo. Skontaktujemy się z Tobą, jeśli potrzebne będą dodatkowe informacje lub jeśli przedłużenie terminu jest dozwolone i konieczne. Potwierdzimy wynik, korzystając z danych kontaktowych zweryfikowanych dla Twojego żądania.

Gdy usunięcie jest wymagane, usuniemy lub nieodwracalnie zanonimizujemy odpowiednie dane osobowe. Niektóre zapisy mogą wymagać przechowywania w celu spełnienia obowiązków prawnych, prowadzenia wymaganych zapisów transakcyjnych lub księgowych, rozstrzygania sporów lub zapobiegania oszustwom. Jeśli zastosowanie ma wyjątek, wyjaśnimy przyczynę oraz obowiązujący okres przechowywania lub kryteria użyte do jego ustalenia. Przechowywane informacje będą ograniczone do tego, co niezbędne do tych celów.

5. Pytania i status żądania

Aby zapytać o istniejące żądanie, odpowiedz na naszą korespondencję z działem obsługi klienta lub skontaktuj się z nami ponownie za pośrednictwem strony Kontakt, podając wszelkie numery referencyjne, które przekazaliśmy. Aby uzyskać więcej informacji na temat wykorzystywania przez nas danych osobowych, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.